Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5

SKU3052668987
Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5
new Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5 Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5 Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5 Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5 Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5 Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5 Nieuw Evenwicht Mannen 999 'white Out' U5w8OLy5

Gratis verzending

2 jaar CBW garantie

Bezorging op afspraak

Nav activeren
Zoeken

Erkek Moeras Sok Puma Zwart rVVthyyEf

Beschikbaar

Air Jordan 11 Grootte 12 59 Kr1HAN29jb
Mijn winkelwagen 0
Je hebt geen items in je winkelwagen.
Menu
Navigation
Account

Topmenu

Puma Mannen Drift Cat 5 Bmw L Leertennisschoenen JF2Iymnd
Ontwikkel de fotograaf in jou met de fotografielessen van Laura

» Fotografietips » Straatfotografie: de mooie-muur-wacht-op-voorbijganger-methode

You are here: Fotografietips Straatfotografie: de mooie-muur-wacht-op-voorbijganger-methode
Geschreven door Laura Vink in de categorie: Fotografietips

Tags: portretfotografie , reisfotografie

De gele jas valt goed op tegen de rode muur.

Je loopt door de stad en ziet ergens een mooie muur of achtergrond. Muur is hierbij nogal een ruim begrip; het kan de gevel van een huis zijn, een reclame-uiting, een schutting, een winkeletalage, etcetera. Kies in ieder geval een ‘muur’ die jou aanspreekt en waarbij er niet teveel afleidende elementen zijn.

Ga vervolgens aan de andere kant van de straat staan en richt je camera op die mooie muur. Zijn er duidelijke lijnen in beeld, bijvoorbeeld van de weg? Dan is het meestal het best om ook recht voor de muur te gaan, zodat rechte lijnen ook horizontaal en verticaal in beeld komen (en niet schuin weglopen).

Afhankelijk van de afstand beslis je met welk objectief je gaat fotograferen. Bij een smalle straat gebruik je meer groothoek met een korte brandpuntsafstand , sta je veel verder weg dan heb je meer zoom nodig.

Gefotografeerd met een groothoeklens, zodat ik veel van het gebouw op de foto kreeg. Omdat ik aan de overkant van een drukke straat stond, was het vooral een uitdaging om een voorbijganger in beeld te krijgen zonder andere fietsers of langsrijdende auto’s.

Wie straatfotografie nog erg spannend vindt, kiest sowieso misschien beter voor een telelens. Je kunt zo meer afstand houden en valt minder snel op. (En dat geeft jou waarschijnlijk weer een fijner gevoel).

Terwijl je de camera op de muur hebt gericht, bepaal je alvast de compositie. Visualiseer voor jezelf waar je de voorbijganger ongeveer in beeld wilt plaatsen. En moet hij of zij van links of juist van rechts je beeld in komen? Houd ook rekening met de kijkruimte . De voorbijganger kan wandelend in beeld komen, maar iemand op de fiets kan net zo goed.

Hoe word ik een Golden Leader

Ontvang GRATIS onze videoserie over leiding geven aan jouw team.

Recente artikelen

Onderwerpen

“Proactiviteit. Hoe krijg ik ze zover?”, dat is een vraag die mij vaak gesteld wordt door mijn klanten. Of het nu voor een training is van teams of in individuele trajecten. Proactiviteit lijkt een toverwoord te zijn; Wat is proactiviteit? Geldt proactiviteit voor iedereen? Wat is er voor nodig? En wat is jouw rol daarin als leider?

Air Jordan 18 Datum Retro Vrijlating z562ewYiB
Proactiviteit: situationeel en persoonlijk Leiderschap en proactiviteit

Vaak merk ik dat proactief zijn gelijkgesteld wordt met initiatief nemen.

Maar het is meer dan dat. Het betekent de verantwoording nemen voor je leven, op meerdere gebieden. En dat kan verschillen per situatie; het is afhankelijk van de omstandigheden.

Leer hoe je jouw teamleden verantwoordelijkheid laat nemen voor hun prestaties.

Iemand die proactief is, die laat zich niet leiden door de omstandigheden en reageert zelfbewust op situaties, ongeacht de omstandigheden. Die persoon neemt het heft in handen. Proactieve mensen dragen verantwoordelijkheid voor hun acties, terwijl reactieve mensen vaak de schuld bij een ander leggen en externe omstandigheden aanwijzen als boosdoeners.

Zoals over het weer: reactieve mensen laten hun humeur bepalen door het weer, maar proactieve mensen bepalen – ongeacht het weer – zelf hun gemoedstoestand.

Een mooi voorbeeld uit de sport vind ik Esther Vergeer, zevenvoudig paralympisch kampioen: “Ik heb een handicap, maar ik ben niet gehandicapt. Mijn rolstoel is mijn kracht geworden” .

Proactiviteit kan beter tot bloei komen op het moment dat er een omgeving is, waarbij er meer vrijheid en autonomie is om beslissingen te nemen. Het werkt niet als er binnen een bedrijf bijvoorbeeld sprake is van een leider die weliswaar proactief is, maar overal zelf zijn/haar stempel op wil drukken.

Of als er sprake is van veel bureaucratie, waarbij de vele en strakke regels weinig ruimte voor initiatief laten.

In die omgevingen kan proactiviteit niet tot bloei komen.

Daarnaast is het belangrijk om bewust te worden van iemands gedrag.

Ik heb vorig jaar met een projectmanager gewerkt, die zakelijk zeer reactief is, maar in zijn sport juist zeer proactief is. Met hem heb ik onderzocht hoe hij zijn proactieve sportmentaliteit kan ‘kopiëren’ naar en toepassen in zijn werk. In dit geval had het sterk te maken met de mindset van de betreffende medewerker.

© 1994 - 2018 | ALEXVANGRONINGEN is een uitgave van Alex van Groningen BV

© 1994 - 2018 | Controllers Netwerk is een initiatief van Alex van Groningen BV

Alex van Groningen

Opleidingen

Evenementen

Volg ons

Magazines

Communities

Carrière

Websites

Nike Free 30 Flyknit Zwart / Antraciet / Donkergrijs / Wit Gezellig Mskyie